Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda bilgisayarımda 0xc0000020 hata koduyla karşılaştım ve bu hata genellikle “bozuk görüntü” veya “image corruption” hatası olarak biliniyor. Bu hata, Windows uygulamalarını veya sistem bileşenlerini çalıştırırken karşımıza çıkabiliyor ve genellikle dosya bozulmaları ya da uyumsuzluklardan kaynaklanıyor.
Bu konuyu açma sebebim, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için deneyimlerimi ve çözüm yöntemlerini paylaşmak. Aşağıda adım adım yaptığım işlemleri ve işe yarayan çözümleri derledim:
0xc0000020 Hatası Nedir?
0xc0000020 Hatası Çözüm Yöntemleri
1. Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) ile Tarama Yapmak
Sizler bu hatayla karşılaştınız mı? Hangi çözüm yöntemleri işe yaradı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Umarım faydalı olur! İyi forumlar!
Son zamanlarda bilgisayarımda 0xc0000020 hata koduyla karşılaştım ve bu hata genellikle “bozuk görüntü” veya “image corruption” hatası olarak biliniyor. Bu hata, Windows uygulamalarını veya sistem bileşenlerini çalıştırırken karşımıza çıkabiliyor ve genellikle dosya bozulmaları ya da uyumsuzluklardan kaynaklanıyor.
Bu konuyu açma sebebim, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için deneyimlerimi ve çözüm yöntemlerini paylaşmak. Aşağıda adım adım yaptığım işlemleri ve işe yarayan çözümleri derledim:
0xc0000020 Hatası Nedir?
- Windows sistem dosyalarının veya program dosyalarının bozulması durumunda ortaya çıkar.
- Programların açılmasını engeller, hata mesajı verir.
- Genellikle DLL dosyası sorunları, kötü amaçlı yazılım veya güncelleme hatalarından kaynaklanabilir.
0xc0000020 Hatası Çözüm Yöntemleri
1. Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) ile Tarama Yapmak
- Başlat menüsüne
cmd
yazın, Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın.
- Aşağıdaki komutu yazıp Enter’a basın:
sfc /scannow
- Sistem dosyalarınızı tarar ve bozuk olanları onarır. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
- Komut İstemi’ni yönetici olarak açın ve şu komutları sırayla girin:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
- İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
- Hata belli bir programda çıkıyorsa, o programı kaldırıp yeniden yüklemek işe yarayabilir.
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update’e gidin.
- Bekleyen güncellemeleri yükleyip sistemi güncel tutun.
- Güncel bir antivirüs programıyla tam sistem taraması yapın.
- Hata yeni başladıysa, sistem geri yükleme noktasından öncesine dönmek fayda sağlayabilir.
Sizler bu hatayla karşılaştınız mı? Hangi çözüm yöntemleri işe yaradı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Umarım faydalı olur! İyi forumlar!